Den røde Tråd...

Next

Her kan du se fotos fra udstillingen "Den røde Tråd", der blev vist i Hans Falcks Hus i påsken 2010. Der kommer flere.

Her er introen til min udstilling:

Den røde tråd...

Hvad er det? Her er det helt bogstavelig talt en rød tråd, idet jeg er meget betaget af den røde tøjsnor fra GF Funder i Vejle. Det er en tøjsnor, som man kan bruge, når man skal have hængt sit vasketøj op. Det er en dejlig rød farve. Man kan også hækle med den.

Her bruger jeg den til at omvikle objekter, der har tilknytning til ”mit” Sønderjylland, så de bliver transformerede til noget andet, som endnu er uklart. ”Mit” Sønderjylland er domineret af min farfars meget danskssindede holdning til tiden fra 1864 til 1920, ja til alt i det hele taget, og det opgør med den strenge nationalisme, som jeg voksede op med. En nationalisme, som man ikke kan bruge til særlig meget mere, som hæmmer og vanskeliggør udvikling.

Bøgerne, jeg har bundet ind, er f.eks. ”De forbudte Sange”, en samling digte, som man ikke måte synge i forsamlinger i tiden 1864 – 1920. Eller Sønderjyllands Historie. Jeg har også bundet Dybbøl Mølle ind i rød tøjsnor, en kopi ganske vist, men efter at have læst ”Slagtebænk Dybbøl” og kæmpet med min egen nationalisme må jeg opfordre til, at vi tager et livtag med Dybbøl-mølle myten og få øjnene fæstnet mod nye udfordringer og nye horisonter. Det har Sønderjylland behov for. Sønderjylland er et begreb, der er under voldsom forandring i disse år, på rigtig mange måder. Vi skal ikke ende som bunden af posen, hvor alle de sølle enlige mænd bor. Her skal også bo kvinder og børn og unge, der kan få en uddannelse!

 En anden tråd, der går igennem denne udstilling, er min fascination af farven rød og af blomster. Jeg har valgt at tage nogle før-sete valmue- og gladiolus billeder med simpelthen fordi de er smukke og røde! Ja, ja, det er ene er så holdt i gul-violet...

Så viser jeg også to nye grafiske serier: ”Glimt fra den rådne banan” og ”Nosenseofplace/Inmygarden”. Begge består af inkjetprints af fotos, jeg har taget, og derpå har jeg trykt en collografi ved siden af. Jeg har altså brugt både digital og analog trykteknik.

Tak til Aabenraa Kunst- og Musikforening for at arrangere denne udstilling og tak til Ellen Trane Nørby, fordi du vil åbne udstillingen.


Atelier Etch! (Alle rettigheder tilhører Anne Lildholdt Jensen) · kontakt: anne(at)atelier-etch.dk